Het dyslexie centrum is gesloten.

Ben je een collega en geïnteresseerd in een samenwerking voor onze leads? Neem dan contact op via dit contact formulier.

Voor het aanmelden is geen wachttijd. De behandelwachttijd bedraagt 1 week.

Wat zijn de symptomen en kenmerken van dyslexie

Waarom een dyslexieonderzoek of dyslexie test?

Kinderen zijn gretig om te leren. In groep 3 willen bijna alle kinderen leren lezen en schrijven. Heel vaak zie je, dat kinderen die dyslectisch blijken te zijn, heel goed begrijpen wát ze moeten doen als de leerkracht iets uitlegt en dat ze zich voor 110 % inzetten. Toch zijn ze vaak als één van de laatsten klaar en hebben ze een lage score. Dat klopt voor hun gevoel niet (ik begrijp wat ik moet doen. Ik zet me goed in en toch haal ik een slecht punt). Ze kunnen maar één ding denken: ik zal wel dom zijn!!! Vaak zijn ze niet dom, maar hebben ze dyslexie.

Zo groeit je zelfvertrouwen niet!! Daar word je onzeker van en dan lukt alles nog minder goed. Breng de dyslexie in kaart (d.m.v. psychologisch onderzoek) en geef het kind de juiste hulp. Dat is wat het kind nodig heeft. En daar gaat hij/zij het op doen!

Hoe werkt een dyslexieonderzoek of dyslexie test
ingrid scholtens dyslexie centrum eindhoven dyslexieonderzoek

Informatie over een dyslexieonderzoek & dyslexie test

Het dyslexieonderzoek zal worden uitgevoerd door:
drs. I.E.E. Scholtens: GZ.psychologe, psychologe NIP, kinder- en jeugdpsychologe, orthopedagoge, luistertherapeute te Eindhoven

Zie hiervoor het: Centrum voor luistertherapie of het ADHD / ADD Centrum Eindhoven.

Email: i.e.e.scholtens (a) dyslexiecentrum-eindhoven .nl  |  Adres: Elzentlaan 23  -  5611LG  -  Eindhoven  |  Tel.: 040-2120686  -  Fax.: 040-2126817  |  Of gebruik het: Contactformulier