Voor het aanmelden is geen wachttijd. De behandelwachttijd bedraagt 1 week.

Waarom een dyslexieonderzoek of dyslexie test

Hoe werkt een dyslexieonderzoek?

  1. Er wordt gestart met een intake-gesprek, waarbij de levensloop van het kind door genomen wordt. Daarnaast worden de gegevens van school besproken (leerlingvolg-systeem, de extra begeleiding, de achterstanden etc.).

  2. Vervolgens komt het kind (minimaal) 2 ochtenden (van 09.00 – 12.00 uur) hier werken. Deze gegevens worden vervolgend uitgewerkt.

  3. Dan volgt een adviesgesprek, waarin duidelijk moet worden wát er aan de hand is. En vooral ook: hoe het kind geholpen kan worden en bij wie je voor welke hulp moet zijn.

  4. Tot slot volgt er (bijna) altijd een gesprek met de leerkracht (en eventueel de IB-er) van school om samen de onderzoeksgegevens te bespreken en te kijken, hoe de leerkracht het kind in de klas kan ondersteunen. Zo nodig volgen er ook gesprekken met verwijzers.
Vergoeding dyslexieonderzoek dyslexie test
ingrid scholtens dyslexie centrum eindhoven dyslexieonderzoek

Informatie over een dyslexieonderzoek & dyslexie test

Het dyslexieonderzoek zal worden uitgevoerd door:
drs. I.E.E. Scholtens: GZ.psychologe, psychologe NIP, kinder- en jeugdpsychologe, orthopedagoge, luistertherapeute te Eindhoven

Zie hiervoor het: Centrum voor luistertherapie of het ADHD / ADD Centrum Eindhoven.

Email: i.e.e.scholtens (a) dyslexiecentrum-eindhoven .nl  |  Adres: Elzentlaan 23  -  5611LG  -  Eindhoven  |  Tel.: 040-2120686  -  Fax.: 040-2126817  |  Of gebruik het: Contactformulier